N26 βανκ-Πως Ένας Έλληνας Πολίτης Μπορεί να Ανοίξει Διαδικτυακά Τραπεζικό Λογαριασμό στη Γερμανία με την Ν26

Το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού δεν ήταν ποτέ εύκολη διαδικασία, ειδικά αν δεν βρίσκεστε στην ίδια χώρα. Αν ένα άτομο διαμένει στο εξωτερικό τότε μία νομική υπηρεσία ή ένας συμβολαιογράφος ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πλέον μπορείτε να ΞΕΧΑΣΕΤΕ όλα όσα ξέρετε για τις τράπεζες και να μας αφήσετε να μοιραστούμε μαζί σας τι βρήκαμε σχετικά με τους πρωτοπόρους σε αυτό το πεδίο.

Η επαναστατική ιδέα μίας χρήσιμης startup εταιρίας να κάνει τα πάντα πιο εύκολα για πιθανούς Έλληνες πελάτες, ήταν το σκεπτικό του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Ν26, Valentin Stalfthat, ο οποίος ήθελε η εταιρία του να δραστηριοποιείται σε 17 χώρες από όλη την Ευρώπη. Μέσα σε 10 μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της, η Ν26 προσήλκυσε 80,000 νέους πελάτες στην τράπεζά της (ως το Μάιο του 2017 οπότε και γράφτηκε το παρών άρθρο). Πολλοί  Έλληνες πελάτες θεωρούν την Ν26 ως μία από τις καλύτερες επιλογές για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού εκτός Ελλάδος.

Χάρης την φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή της Ν26 , τις χαμηλές χρεώσεις , τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως το Transfer wise και την ευγενική προσέγγιση τους προς τους Έλληνες πελάτες, πολλοί Έλληνες μετέφεραν τις επενδύσεις τους και τα κεφάλαια τους από την Ελλάδα σε λογαριασμούς της N26 σε Γερμανία και Αυστρία.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής τις νέας τραπεζικής υπηρεσίας είναι πως η φυσική παρουσία του πελάτη δεν είναι απαραίτητη ούτε στη Γερμανία ούτε την Αυστρία. Όλα μπορούν να γίνουν από την Ελλάδα μέσω μίας βίντεο-κλήσης ώστε να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του πελάτη.

Προκειμένου να ανοίξει  τραπεζικό λογαριασμό με την Ν26 και να έχει Ευρωπαϊκό τραπεζικό λογαριασμό εκτός Ελλάδος, ο υποψήφιος πελάτης πρέπει να πλήρη τις εξής προϋποθέσεις:

1

Να έχει smartphone με λειτουργικό πρόγραμμα iOS 9 ή Android4 ή υψηλότερο.

2

Ο πελάτης πρέπει να έχει επίσημη διεύθυνση και να είναι κάτοικος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής.

3

Ο πελάτης να έχει και αντίστοιχη υπηκοότητα ( Μαζί με διεύθυνση εντός Ελλάδος, Ε.Ε ή Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής).

Επιπλέον, κάποιος που έχει επίσημη διεύθυνση κατοικίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία με την Ν26, ακόμα και αν δεν έχει υπηκοότητα  χώρας εντός της Ε.Ε.. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει επίσημη διεύθυνση κατοικίας σε χώρα της Ε.Ε. ή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής.

Για να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό με την Ν26, ο πελάτης θα πρέπει να δώσει μία ταχυδρομική διεύθυνση ώστε η τράπεζα να του αποστείλει μία κάρτα MasterCard, στην Ελλάδα ή σε όποια χώρα είναι διαθέσιμη η Ν26.

Από σήμερα η Ν26 παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης (εκτός Κύπρου και Μάλτας, οι οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται).

Η Ν26 είναι διαθέσιμη σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Γαλλία, Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σλοβενία.

Έτσι, αν κάποιος πελάτης ενδιαφέρεται να ανοίξει έναν Ευρωπαϊκό τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία, μπορεί να το κάνει σε τρία απλά και εύκολα βήματα:

 1. Συμπληρώστε την διαδικτυακή φόρμα εγγραφής
 2. Επαληθεύστε την ταυτότητά σας μέσω
  • Της εφαρμογής της Ν26, εξ αποστάσεως ή
  • Επαληθεύστε την ταυτότητα σας σε ένα Γερμανικό ταχυδρομείο
 3. Συνδέστε το smartphone σας με την λογαριασμό πελάτη.

Το πρώτο και το τρίτο βήμα γίνονται από τον πελάτη που θέλει να αποκτήσει  τον τραπεζικό λογαριασμό Ν26, ενώ το βήμα που απομένει είναι ο έλεγχος της Ελληνικής υπηκοότητας ,  ώστε να επιτραπεί στον πελάτη να ανοίξει το λογαριασμό

1 . Διαδικτυακή Εγγραφή

Ανεξαρτήτως εθνικότητας και τόπου κατοικίας, ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής.

Ανοίξτε το λογαριασμό σας εδώ>>> (Κάντε κλικ ΕΔΩ)

Εφόσον κάποιος πελάτης κάνει αίτηση, είναι καλύτερο η αίτηση να γίνει από τη χώρα, της οποίας την υπηκοότητα έχει ο πελάτης. Έτσι, αν κάποιος πελάτης είναι Ελληνική υπηκοότητας, το καλύτερο θα ήταν να συμπληρώσει τη φόρμα από την Ελλάδα. Το προτείνουμε αυτό γιατί η εφαρμογή αποθηκεύει την διεύθυνση IP που ο χρήστης χρησιμοποιεί για να εγγραφεί στην Ν26.

Κατά την συμπλήρωση της φόρμας θα ζητηθούν τα εξής στοιχεία από τον πελάτη:

 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
 • Όνομα
 • Επώνυμο
 • Χώρα κατοικίας
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Κωδικός πρόσβασης
 • Τηλεφωνικός αριθμός (Μπορεί να είναι οποιασδήποτε χώρας, όχι όμως εικονικός όπως π.χ. του Skype)
 • Ταχυδρομική διεύθυνση( για αποστολή της κάρτας Mastercard- Επιτρέπεται η χρήση της διεύθυνσης ενός φίλου ή συγγενούς ώστε να παραλάβει αυτός την κάρτα σας.)

Επιπλέον ο πελάτης θα ερωτηθεί για πράγματα «νομικής φύσεως» ( Τυπικές ερωτήσεις για παράνομη φοροδιαφυγή), οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Φύλο
 • Τίτλος θέσης εργασίας και κλάδος
 • Πόλη γέννησης
 • Εθνικότητα
 • Φορολογική έδρα ( Χώρα στην οποία ο πελάτης φορολογείται)
 • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (προαιρετικό)

Τέλος ο πελάτης θα πρέπει να εγκρίνει και να αποδεχτεί τους όρους χρήσης της Ν26 και εφόσον το επιθυμεί να διαλέξει αναβαθμίσεις και  να ρυθμίσει τις λειτουργίες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μόλις ο πελάτης επαληθεύσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, θα μπορεί να μεταβεί στο προφίλ του και να διαλέξει το είδος του Ν26 λογαριασμού για το οποίο ενδιαφέρεται.

 

Ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει σε ποια χώρα θα βρίσκεται ο λογαριασμός του. Όπως σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία ή Ιρλανδία, επίσης ο πελάτης μπορεί να διαλέξει λογαριασμό Ν26 ή Ν26 black.

Αν ο πελάτης αποφασίσει ο λογαριασμός του να βρίσκεται σε Γερμανία ή Αυστρία τότε θα μπορεί να κάνει αίτηση για Επιχειρηματικό Ν26 λογαριασμό. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες ο πελάτης δεν θα χει άλλη επιλογή πέραν του τυπικού Ν26 λογαριασμού.

2. Επαλήθευση Ταυτότητας

Το επόμενο βήμα αφορά την επαλήθευση της Ελληνικής ταυτότητας του πελάτη. Αν και μπορείτε να ολοκληρώσετε το βήμα αυτό μέσω της εφαρμογής της Ν26 σε λίγα λεπτά, μπορείτε να πάτε και σε κάποιο Γερμανικό ταχυδρομείο. Το τι θα κάνετε εξαρτάται από την εθνικότητα σας και το είδος εγγράφου που θα χρησιμοποιήσετε για την ταυτοποίηση.

Η IDnow, που συνεργάζεται με την τράπεζα Ν26 για την επαλήθευση ταυτοτήτων θα παρέχει την τελική επαλήθευση στα παρακάτω διαβατήρια ή ταυτότητες:

 • Κύπρος (Διαβατήριο μόνο)
 • Ελλάδα (Διαβατήριο μόνο)

Με τη χρήση βασικών βιομετρικών εργαλείων ασφαλείας είτε στο διαβατήριο είτε στην ταυτότητα, η IDnow θα παρέχει τη τελική επαλήθευση μέσω μίας βίντεο-κλήσης  που θα γίνει με τη χρήση της εφαρμογής της Ν26 ή άλλης λύσης IP με την οποία η Ν26 συνεργάζεται ώστε να λάβει την τελική επαλήθευση.

Ο πελάτης πρέπει να χει βιομετρική ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς παλαιότερα έγγραφα δε θα εγκριθούν.

2.1 Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού Ν26 εξ αποστάσεως (Με χρήση IDnow)

Ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει να επικυρώσει την ταυτότητα του μέσω ενός περιηγητή ή μέσω της συσκευής iOS ή Android. Εφόσον χρησιμοποιήσει υπολογιστή θα πρέπει να βεβαιωθεί πως ο υπολογιστής του έχει καλή κάμερα και ότι βρίσκεται σε χώρο με καλό φωτισμό. Οι κάμερες κινητών είναι σχετικά καλύτερες συνήθως, παρόλα αυτά ο επαρκής φωτισμός-φυσικός κατά προτίμηση- είναι απαραίτητος για να γίνει η επαλήθευση.

Ο πελάτης θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε:

 • Το διαβατήριο του
 • Ένα smartphone με έναν εν λειτουργία τηλεφωνικό αριθμό
 • Ήρεμο περιβάλλον ώστε αν γίνει μία επίδειξη της λειτουργίας της βίντεο-κλήσης. Ο πελάτης θα πρέπει να μπορεί να αλληλεπιδράει με το άτομο την άλλη άκρη της γραμμής

Εφόσον γίνει η κλήση, ο πελάτης θα συνομιλήσει με έναν υπεύθυνο στην άλλη άκρη της γραμμής που δε θα συνομιλήσει πολύ κι θα επαληθεύσει την ταυτότητα. Σε σπάνιες περιπτώσεις ο πελάτης θα χρειαστεί να περιμένει καθώς η κλήση διαρκεί 5-8 λεπτά

Η επαλήθευση με βίντεο κλήση γίνεται μεταξύ 8 π.μ. και μεσάνυχτα- +1GMT (Ζώνη ώρας Γερμανίας).

Κατά τη διάρκεια της κλήσης ο υπεύθυνος θα ρωτήσει για να επαληθεύσει κάποια πράγματα από τη φόρμα εγγραφής αλλά θα ζητήσει και έναν κωδικό που θα έχει αποσταλεί γραπτώς στο τηλέφωνο που παρείχε ο πελάτης. Τέλος, θα ζητηθεί από τον πελάτη να δείξει το έγγραφο ταυτοποίησης από διάφορες γωνίες ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητα του.

Να σημειωθεί πως η άνω διαδικασία γίνεται μέσω τον συστημάτων της Ν26 και της IDnow.

2.2 Ταυτοποίηση σε ταχυδρομείο (μέθοδος PostIdent)

Εάν ο πελάτης δεν έχει τα αποδεικτικά ταυτότητας που αναφέρθηκαν παραπάνω, η μόνη εναλλακτική είναι η μέθοδος PostIdent. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα πρακτική εάν μετακομίζετε η ετοιμάζεστε να επισκεφτείτε τη Γερμανία.

3. Σύνδεση με Smartphone

Το τελικό βήμα για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας είναι να το συνδέσετε με το smartphone σας. Απαιτείται λειτουργικό σύστημα iOS 9 ή νεότερο (iPhone 4 ή νεότερο) ή Google Android 4.4 ή νεότερο.

Ο πελάτης θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή της Ν26 και να μπει στο λογαριασμό του. Εφόσον είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί την εφαρμογή θα ακολουθήσει κατά βήμα τις απαραίτητες οδηγίες.

Ο πελάτης θα πρέπει να είναι σίγουρος πως ο αριθμός που εισήγαγε κατά την διάρκεια της ενεργοποίησης είναι ακριβής και να επιλέξει “confirm”. Μετά θα λάβει μέσω μηνύματος έναν τετραψήφιο κωδικό και θα τον πληκτρολογήσει στην εφαρμογή.

Αν στη συνέχεια ο πελάτης επιθυμεί να αλλάξει τηλεφωνικό αριθμό θα επικοινωνήσει με την Ν26 και θα λάβει την σχετική υποστήριξη.

Μόλις ο πελάτης έχει συνδέσει το κινητό του θα μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό για συναλλαγές SEPA, Money beat, ενεργοποίηση κάρτας Mastercard ή Maestro και άλλες λειτουργίες.

Λήψη Ν26 Mastercard κάρτας μέσω ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα Mastercard με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Ανεξάρτητη Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση πληρωμών προς το εξωτερικό
 • Ανεξάρτητη Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση πληρωμών μέσω Διαδικτύου
 • Ανεξάρτητο Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα (Χρήσιμη λειτουργία σε περίπτωση απώλειας της κάρτας- Με άλλες κάρτες πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση πελατών και μετά από μέρες να λάβετε (με χρέωση) την νέα κάρτα σας)
 • Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα αναλήψεων ( εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε αυτήν την ρύθμιση απευθείας από το ΑΤΜ, ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα)

Εάν επιθυμείτε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία, με πολλά οφέλη όπως Αγγλική και Γερμανική υποστήριξη, χωρίς μηνιαίες χρεώσεις συντήρησης, δυνατότητα διεθνών αναλήψεών μέσω Mastercard,γίνεται από τους πρώτους μεταξύ των φίλων σας που θα κάνουν όλες τις τραπεζικές δραστηριότητες τους μέσω smartphone  χωρίς να χρειάζεται να πάτε να.. «συναντήσετε τραπεζίτες» …και πολλά άλλα…

Αν το θέλετε, τι περιμένετε;!;!…

Μην καθυστερείτε, κάντε αίτηση σήμερα για να ανοίξετε έναν Ευρωπαϊκό λογαριασμό διαδικτυακά με την Ν26- Είμαστε σίγουροι πως θα είστε χαρούμενοι από τις ατελείωτες δυνατότητες που αυτή η άμεση τράπεζα μπορεί να προσφέρει… Για να γίνετε μέλος ,κάντε κλικ εδώ.